Željka Cvijanović u posjeti načelniku opštine Gacko

Saradnja Vlade Republike Srpske i opštine Gacko je na zadovoljavajućem nivou – jedan je od zaključaka sa jučerašnjeg sastanka načelnika opštine Gacko, Milana Radmilovića i predsjednika Vlade Republike Srpske, Željke Cvijanović. U radnoj posjeti opštini Gacko i preduzeću RiTe Gacko, u zgradi opštine premijerku su dočekali načelnik Milan Radmilović sa najbližim saradnicima.

Na sastanku, kome su prisustvovali i predstavnici najvećeg privrednog giganta, razmatrane su informacije o kapacitetu i potencijalima naše opštine.

“Ova posjeta Gacku ujedno predstavlja priliku da se upoznam sa radom i funkcionisanjem lokalne samouprave i privrednim potencijalima Gacka. Interesovalo me je kakve su razvojne mogućnosti i šta se događa na polju infrastrukture kao i kako izgleda socijalna karta i koji su planovi lokalne adminitracije kada je u pitanju unapređenje cijelokupnog života”, dodala je Cvijanović.

Među temama koje su se izdvojile kao bitne za funkcionisanje same opštine, bilo je pitanje o stanju i planovima na polju infrastrukture.

“Svake godine izdvajaju se bitna novčana sredstva za ulaganje u infrastrukturu, oko dva miliona maraka, a u planu je i rad na rješavanju problema vodosnabdijevanja, u okviru projekta u vrijednosti od oko četiri miliona maraka”, istakao je Radmilović.

On je dodao da je saradnja lokalne zajednice i Vlade RS na zadovoljavajućem nivou, kakva i treba da bude saradnja ova dva organa uprave.

Podijelite vijest