Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Završen ciklus edukativnih radionica

Ciklus tromjesečnih edukativnih radionica „Inkluzivni prozor otvorenog odrastanja“ koje su realizovane u Centru za djecu sa posebnim potrebama, a u okviru projekta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite je završen.

Tim povodom su predavači, Nada i Jelena Jovović i Nada Mastilović podijelile certifikate za 18 učesnika na radionicama, gdje su zajedno učili, stvarali, kreirali, sarađivali, plesali i pjevali. Neke od tema koje su obrađivane su: predrasude, različitosti, diskriminacija, stereotipi, verbalna i neverbalna komunikacija, reproduktivno zdravlje, autizam, konformizam, egoizam, altruizam, konflikti i drugi.

Kreativno i inovativno je obilježen Dan osoba sa autizmom, a organizovana je i humanitarna priredba pod nazivom “Bolji smo zajedno”, koja je uobličila jednu holističku sliku našeg društva.

“Pokazali smo da je humanost odlika velikih i odvažnih ljudi, da smo bolji zajedno, da nas različitost čini jedinstvenim, da budemo drugačiji i da samo promjenom svijesti pojedinca možemo uticati i mijenjati društvo u kome egzistiramo…” – ističu predavači.

 

 

Podijelite vijest