Zasluženo i predano: Uspješna sezona za ŽOK „Gacko“

U ženskom odbojkaškom klubu „Gacko“, na kraju sezone mogu se pohvaliti najuspješnijom rezultatskom godinom od početka rada.

U prošloj sezoni, naše djevojke igrale su finale Kupa RS, finale Kupa BiH, zauzele su treće mjesto na kraju prvenstva u Premijer ligi BiH, a kako kažu, svi ti rezultati ovom klubu omogućili su da učestvuje i na evropskom takmičenju.

Prema riječima predsjednika kluba, Radoice Antunovića, uprava kluba uz pomoć Opštine Gacko i RiTE, kao i drugih sponzora, prikupila je dovoljno sredstava kojim je omogućeno da ŽOK „Gacko“ po prvi put izađe na evropsku scenu. Utakmica protiv belgijskog Ostendea iako rezultatski loša, donijela je novo iskustvo našim odbojkašicama.

U ovoj takmičarskoj sezoni, odbojkašice Gacka su pokazale ozbiljnu igru i veliki kvalitet. U prvom dijelu sezone igrale su finale Kupa RS sa ekipom Jedinstva iz Brčkog, što je na neki način postalo i tradicija poslednjih godina. Iako borbene, rezultatski su bile slabije od ekipe iz Brčkog, pa su u tom finalu zauzele zasluženo drugo, srebrno mjesto. „Jedinstvo je zadnjih godina neprikosnoveno, a mi se trudimo da im se primaknemo po kvalitetu, i smatram da smo ove godine značajnije uspjeli u tome“, ističe Antunović.

Zasluženo drugo mjesto zauzele su i u Premijer ligi BiH, a po procjenama mnogih, drugo mjesto je za sada i realna ocjena za ovaj klub, za koji se slobodno može reći da je drugi po kvalitetu na području BiH.

U nastavku sezone koja počinje krajem januara, u klubu gaje velika očekivanja. Tu je finale Kupa BiH, a nastojaće da do kraja zadrže drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, i svakako da kroz plej of obezbijede finale i utakmice sa Jedinstvom iz Brčkog, koje će probati „iznenaditi“ ili u Kupu ili u Prvenstvu sledeće godine.

Vjernim navijačima čestitaju predstojeće praznike i zahvaljuju na podršci, koja im je pomogla da kraj sezone dočekaju sa dobrim rezultatima.

Podijelite vijest