Za Omladinsko pozorište iz Gacka prvo mjesto na festivalu glume u Konjicu

Nakon prvih početaka u novembru mjesecu prošle godine i tek dva nastupa pred domaćom publikom u Gacku, Omladinsko pozorište iz naše opštine predstavom “Romeo i Julija – Happy end” u režiji glumca Željka Miloševića, osvojilo je prvo mjesto na 16. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu. I, to nije sve. Nagrađeni su i mladi glumci našeg pozorišta. Ana Pješčić je proglašena za najbolju glumicu fesivala, za najbolje partnersko izvođenje predstave nagrađene su Ivana Dostinić i Marina Janjić, dok je Andrej Šojić dobio specijalnu nagradu žirija.

Omladinsko pozorište iz Gacka nastupilo je u srijedu, 18. aprila, treći dan festivala, a prema ocjeni stručnog žirija zadovoljili su sve kriterijume i istakli se među 400 vršnjaka koliko ih je i učestvovalo na ovom festivalu.

Podsjećamo, kulturna scena opštine Gacko u novembru mjesecu prošle godine postala je bogatija stvaranjem Omladisnkog pozorišta. Glavni “krivci” za to bili su JU “Kulturno – sportski centar” Gacko u saradnji sa glumcem Željkom Miloševićem, zahvaljujući kome su mladi glumci do sada pobrali samo pohvale.

Frestival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu je trajao šest dana, od 16. do 22. aprila, gdje je nastupilo oko 24 Omladinska pozorišta iz gradova širom BiH. Organizator festivala je bilo AP “Neretva”, čija je pozorišna tradicija duga 150 godina.

Podijelite vijest