Vozni park TPVJ Gacko bogatiji za novo vozilo

Teritorijana profesionalna Vatrogasna jedinica Gacko juče je obogatila vozni park za najsavremenije navalno vozilo marke MAN. Prema riječima komandira TPVJ Gacko, Nebojše Avdalovića, novo vozilo u potpunosti odgovara potrebama jedinice i svim izazovima gatačkog područja.

„Dobili smo kompletno vozilo koje povećava mobilnost vatrogasne jedinice. Novo vozilo ima produženu kabinu u koju može stati vatrogasno odjeljenje od šest vatrogasaca. Kapacitet vozila je 4000 litara sa 400 litara pjene. Posjeduje dva vitla za izvlačenje, i agregat u slučaju intervencija u zatvorenim prostorijama, tunelima, kao i centrifugalnu pumpu sa normalnim pritiskom do deset i visokim pritiskom do 40 bara. Nabavili smo i vatrogasne merdevine od deset metara i hidraulični klip koji se koristi prilikom intervenisanja u saobraćajnim udesima“, ističe Avdalović.

Prema njegovim riječima, vozilo je nabavljeno iz namjenskih sredstava Vatrogasnog saveza RS u iznosu od 250.000 KM uz učešće Opštine Gacko od 86.000 KM. Nakon okončanog postupka javne nabavke, ugovor o kupovini vozila Opština Gacko potpisala je sa izabranim najpovoljnijim ponuđačem, PD „Bexing“ iz Beograda.

Kako saznajemo, u proceduri je i nabavka vatrogasne opreme koja će razvrstati radnike TPVJ Gacko po zvanjima, a čiji je finansijer Opština.

Podsjećamo, TPVJ Gacko ima karakter interventne jedinice, koja pozivom na broj 123 odgovora na bilo čiji zahtjev za spašavanje žive sile i materijalno-tehničkih dobara od elementarnih nepogoda, saobraćajnih udesa i samog požara.

Podijelite vijest