Vijesti iz sporta

FUDBAL: U subotu je odigrano šesto kolo Prve lige Republike Srpske.  U Laktašima je fudbalski klub Laktaši pobijedio ekipu gatačke Mladosti rezultatom 3:1. U narednu subotu 25. septembra biće odigrano 7. kolo Prve lige Republike Srpske. Mladost će na domaćem terenu dočekati ekipu Slobode iz Novog grada. Susret počinje u 15:30.

ODBOJKA: U četvratak je u Gacku odigrana utakmica četvrtfinala kupa Republike Srpske. Gačani su maksimalnim rezultatom 3:0 savladali Ljubinje i tako se plasirali u polufinale koje će se odigrati početkom oktobra.

STRELJAŠTVO: U nedelju 19. septembra u Banjaluci je održano Prvenstvo Republike Srpske u gađanju vazdušnim oružjem po međunarodnom programu za kadete i juniore na kome su nastupili klubovi iz Republike Srpske: Mladost, Leotar RVI, Geofon, Nikola Bokan i Kozara. Na takmičenju je nastupilo 65 strijelaca. Kada su u pitanju strijelci Mladosti u disciplini vazdušna puška najbolje rezultate su postigle kadetkinje. Nikolina Todorović, Jelica Vuković i Jelena Šarović postigle su svoje vlastite rekorde i ekipno zauzele drugo mjesto. Kadeti su bili četvrti, juniorke treće, a juniori peti. Nikolina Todorović je bila treća pojedinačno i u kadetkinjama i u juniorkama. Jelica Vuković bila je peta, dok je Jelena Šarović zauzela sedmo mjesto u konkurenciji kadetkinja. U disciplini vazdušni pištolj nije bilo dovoljno ekipa za ekipni rang, a u pojedinačnom plasmanu najbolji od Gačana bio je Jovan Vuković koji je zauzeo peto mjesto.

U Gacku će narednog vikenda biti održano Prvo kolo lige Bosne i Hercegovine u streljaštvu za kadete i juniore.

Podijelite vijest