Vijesti iz sporta

fudbal_1

FUDBAL:

U Gacku je, u subotu, odigrana utakmica 15. og kola Prve lige RS.

Gatačka Mladost ugostila je Slogu iz Trna i postigla sjajan rezultat. Prvi gol za Mladost u 25. min. je dao Andrić. Sa 2:0 domaćin je poveo u 40 min. golom Perovića.

Gosti su ublažili poraz u 75. min. Pogodak za njih postigao je Teodorović. Oko 200 navijača su nagradili dobru igru domaćih fudbalera.

Mladost je i dalje na 13. poziciji na tabeli, a već u srijedu 24. marta odigraće utakmicu 16. kola u Vojkovićima sa Famosom.

Ubrzo će prvi tim Mladosti opet zaigrati na svom terenu. Utakmice 17. kola Prve lige RS zakazane su za subotu 27.marta. U Gacku će se sastati Mladost i Romanija sa Pala. Susret je zakazan za 15h i 30 min.

Utakmice 16. Kola Omladinske lige BiH koje su bile zakazane u Gacku za jučerašnji dan nisu mogle biti odigrane zbog loših uslova na terenu. Naši juniori i kadeti prve utakmice nastavka sezone ipak će odigrati na strani. U nedelju, 28. marta putuju u Čapljinu .

KOŠARKA:

Košarkaši OKK Gacko u utakmici 20. Kola Prve lige RS , juče su na svom terenu vodili u prve dvije četvrtine protiv KK Drina Birač iz Zvornika.

Iako su bili dominantni u prvom dijelu utakmice našim košarkašima je za dlaku izmakla dugo očekivana pobjeda.

Završeno je rezultatom 75:81, po četvrtinama 25:23, 21:16, 14:19, 15:23.

OKK Gacko sada ima 24 boda, a ispred njih je Rudar sa 26. Vodeća na tabeli i dalje je Varda HE.

Utakmicu 21. kola gačani igraju sa Glasincem na Sokocu, u subotu 27. Marta.

ODBOJKA:

Odbojkašice u play off su startovale sa jednim porazom. Četvrtfinalnu utakmicu odigrale su u petak, na domaćem terenu. I pored velike podrške sa tribina izgubile su sa 3:0 od OK Kula Gradačac.

Već narednog vikenda imaju priliku za revanš utakmicu koja će se igrati u Gradačcu. Odbojkaši već drugi put nisu imali rješenje za tim iz Ljubinja.

U prvom kolu play out u subotu, u Ljubinju ,su izgubili minimalnom razlikom 3:2.

STRELJAŠTVO:

Juče je u Trebinju održano finale Premijer lige BiH po međunarodnom programu u dvije discipline: vazdušna puška i vazdušni pištolj u seniorskoj kategoriji. Najbolji uspjeh kada su u pitanju strijelci iz našeg grada je postigao Momir Vuković, osvojivši treće mjesto u pojedinačnom plasmanu u Premijer ligi.

Ispred njega našli su se Mahir Spahić iz Sarajeva i Siniša Petković iz Leotara.

Ženska ekipa na vazdušnoj pušci plasirala se među prva četiri i to u sledećem sastavu: Jana Zafirov-381 krug, Nikolina Todorović 372, i Jelica Vuković-365.

 Jelena Šarović je u pojedinačnom plasmanu upucala 337 krugova.

Momci su pucali na vazdušnom pištolju i takođe se plasirali među 4 prve ekipe.

Ovaj tim nastupa u sastavu: Jovan Vuković, Miomir Šarenac i Momir Vuković.

Ovi rezultati pokazuju da streljaštvo ima budućnost u Gacku.

 

Podijelite vijest