Vatrogasno – spasilačka jedinica Gacko dobila donaciju vrijednu 5.000 KM

Kompanije “Dermal” iz Kotor Varoši uručila je Vatrogasno – spasilačkoj jedinici Gacko vrijednu donaciju. U pitanju je taktička obuća za vatrogasce koja se proizvodi u kompaniji “Dermal”, a inicijativa je potekla od Mihajla Fržovića iz Gacka, zaposlenog u pomenutoj kompaniji.

Prema riječima Fržovića, svako ko je u stanju da pruži drugom pomoć u nevolji, a da rizikuje sopstveni život kao što su vatrogasci, vrijedan je poštovanja.

„Kompanija “Dermal” odlučila je da uruči Vatrogasno – spasilačkoj jedinici Gacko donaciju koja će im obezbijediti sigurniji i bezbjedniji rad na terenu“, istakao je Fržović i dodao da će nastaviti i dalje djelovanje na teritoriji Opštine Gacko.

Komandir Vatrogasno – spasilačke jedinice Gacko, Aleksa Vučković zahvalio se na donaciji i pozvao i druge Hercegovce da pomognu ovoj jedinici.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo Mihajlu što se sjetio svog grada, svojih sugrađana i Vatogasno – spasilačke jedinice. Mi smo relativno mlada jedinica, imamo osnovnu opremu, ali svaka pomoć nam je dobro došla. Donacija će mnogo značiti vatrogasima, posebno u zimskim uslovima“, rekao je Vučković.

Vrijednost donacije je oko 5.000 KM.

Podijelite vijest