Vatrogasna jedinica Gacko spremno dočekala ljeto

vrrnfrr

Prije par dana vatrogasna jedinica Gacko je realizovala proceduru nabavke pick-up vozila “Toyota hilux” koje je finansirao Vatrogasni savez RS iz solidarnih sredstava Vatrogasnog Saveza za 2011. godinu. Namjera vatrogasne jedinice Gacko je da se u toku 2012. godine uradi nadogradnja ovog auta, kako bi se dobilo brzo intervencijsko vozilo za početne požare,  saobraćajne udese i slično, a po uzoru na savremene vatrogasne jedinice iz našeg okruženja.

Kako saznajemo, u toku 2011. godine Vatrogasna jedinica Gacko je uputila zahtjev rukovodstvu RiTE Gacko za ustupanje na korišćenje vatrogasnog vozila FAP 22-26, koje je preduzetna jedinica RiTE izbacila iz upotrebe. Radi se o kombinovanom vatrogasnom vozilu, prah-pjena-voda, koje je TPVJ Gacko preuzela u prvim mjesecima 2012. godine. Na ovom vozilu je bilo potrebno izvršiti otklanjanje nedostataka i plan TPVJ Gacko je da se ovo vozilo osposobi prije početka požara na otvorenom prostoru, a veći  dio posla je već uradjen.

U proteklom preriodu vatrogasna jedinica je izvršila i  nabavku kompresora za punjenje boca izolacionih aparata i pumpe za azot sa priključcima (sredstva Vatrogasnog Saveza RS), te nakon dobijanja  saglasnosti od strane MUP RS, krenula sa servisiranjem vatrogasnih aparata u sopstvenom servisu sa sjedištem u Avtovcu.

„Plan TPVJ Gacko je da u 2012. i narednim godinama izvrši nabavku sredstava veze koja su nam neophodna za lakše i jednostavnije funkcionisanje, kao i izgradnju vatrogasnog doma, tj. garaža, jer sadašnji smještaj i kapacitet prostorija i garaža koje koristimo ne zadovoljavaju potrebe vatrogasne jedinice” – rekao je Rudović, ističući da vatrogaci imaju punu podršku Opštine Gacko.

Stanovništvo Gacka može biti mirno u slučaju eventualnih požara, jer je jedinica spremna da u svakom momentu efikasno reaguje.

 

Podijelite vijest