Uspješno završen Čirliding kamp 2015 u Gacku

Proteklog vikenda u našem gradu uspješno je završen još jedan Čirliding kamp čiji je domaćin bio gatački PK „We dance“. Domaćini su ugostili djecu iz cijele Hercegovine, te je oko 100 učesnika pohađalo obuku za osnove Čirlidinga.

Jednodnevni kamp trajao je od 12:00 do 18:00 časova. Treninzi su bili podijeljeni u dvije sekcije, od po dva sata učenja novih pojmova i koraka, a ulogu trenera imala je Nikolina Čolak, predsjednica i koreografkinja PK „Široki“, aktuelnog prvaka države u ovoj disciplini.

„Odazvao se veliki broj navijača i navijačica, ali i onih koji će to tek postati, što me zaista veseli. Drago mi je da se Čirliding sve više i više razvija u našoj zemlji. Organizacija je bila odlična, sudionici zadovoljni, ja presretna”, rekla je Čolak.

Djeca su uz zanimljiva predavanja, sa teorijskog dijela, prešli na praktične vježbe, pa su pokretima tijela pravili poznate figure: „High V“, „broken T“, „Tuchdown“ i ostale korake koji čine osnovu ove discipline. U drugom dijelu radile su se akrobacije, a naučene stvari su djeci kasnije poslužile u trci za nagradne paketiće.

„Ovaj događaj je pre svega imao svrhu upoznavanja i druženja, sklapanja novih prijateljstava, gde djeca uz zanimljiv način uče nešto novo.“ Danas je vladala harmonija među učesnicima, i svi smo bili puni pozitivne energije, što je rezultiralo uspešno završenim kampom, izjavila je koreografkinja PK „We dance“, Maja Kosović.

„Zahvaljujemo se sponzorima, Opštini Gacko, Sindikalnoj organizacini RiTe Gacko i D.O.O. Lipniku koji su nam omogućili da na zavidnom nivou organizujemo ovaj kamp. Mi nastavljamo sa svojim aktivnostima, spremamo se za „Winter Open“ koji se održava u Banjaluci, a nakon toga slijedi Evropsko plesno prvenstvo koje se ove godine održava u Berlinu krajem godine, dodala je predsjednica PK „We dance“, Emilija Stojanović.

Svim učesnicima kampa uručene su diplome za učešće, a djeca su sa osmjehom na licu i novim znanjem otišli svojim kućama.

Podijelite vijest