Uspjeh naših osnovaca na regionalnim takmičenjima

Inteligencija i znanje učenika iz naše opštine još jednom je došlo do izražaja. Naime, na regionalnim tamičenjima učenika osnovnih škola, naši đaci su briljirali osvojivši skoro na svakom takmičenju neko od prvih pet mjesta.

Na regionalnom takmičenju iz istorije za VII razred, koje je održano 23.03.2013. godine u Gacku, prvo mjesto osvojila je Milica Vuković i time se plasirala na republičko takmičenje. Osvojivši šesto mjesto, Miloš Nikolić je dobio Pohvalu.

Istog dana je održano i regionalno takmičenje iz fizike za IX razred u Nevesinju gdje je Vladan Grgur osvojio prvo mjesto čime se takođe plasirao na republičko takmičenje. Pohvala nije izostala ni na ovom takmičenju, a istu je dobio Uroš Ristović.

Na takmičenju iz engleskog jezika, koje je održano u Istočnom Sarajevu, Pohvalu je dobio Stefan Gojković, učenik IX razreda.

Takmičenje iz matematike, koje je održano 30.03.2013. godine u Rogatici, takođe je bilo uspješno. Andrea Ninković, učenica V razreda, osvojila je 4. mjesto i plasirala se na republičko takmičenje.

Znanje naših učenika došlo je do izražaja i na takmičenju iz informatike za IX razred koje se održalo 06.04.2013. godine u Foči. Uroš Ristović je briljirao osvijivši prvo mjesto i plasman na Republičko takmičenje, a Milena Kovačević je osvojila treće mjesto.

Našim učenicima čestitamo i želimo puno uspjeha na republičkom takmičenju!

 

 

Podijelite vijest