Udruženja “Naučionica” i “Spartakus” u projektu “Edukacija, sport i volonterizam za mlade”

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini a implementira UNDP Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Opštinom Gacko, Udruženje građana Centar za učenje i edukaciju “Naučionica” u partnerstvu sa Udruženjem građana Univerzalna škola sporta “Spartakus” sprovodi projekat “Edukacija, sport i volonterizam za mlade”. Cilj projekta je doprinijeti povećanju angažmana mladih osoba sa područja opštine Gacko kroz volonterske, sportske i edukativne sadržaje.

Kroz projekat je izvršena nabavka opreme za sportski teren kod SŠC “Pero Slijepčević” i organizovane su sportske igre za učenike škole. Završeno je uređenje trim staze, gdje je izvršena popravka klupa i stolova i izgradnja novih. Mladi su osmislili i ispisali motivacione poruke na tablama uz trim stazu.

“Značaj otvorenih sportskih terena i trim staze je ogroman. Da bi bili zdraviji, da bi svi imali priliku da se bavimo sportom, infrastruktura mora da bude kvalitetnija. Trim stazu mogu da koriste svi – od sportista, preko rekreativaca do djece i mislim da je ovo sjajna motivacija za građane Gacka da se bave sportom i rekreacijom. Svi koji tu ubuduće budu trčali ili se budu samo šetali, imaće priliku odmarati se na klupama ili na tablama pročitati motivacione poruke koje su naši mladi osmislili i napisali”- rekao je Radoica Antunović, predsjednik udruženja Naučionica.

Tokom juna, jula i avgusta biće organizovani autdor krosfit (outdoor crossfit) treninzi za mlade, te ovom prilikom pozivaju sve mlade da se priključe.

Podijelite vijest