UDDK: Prikupljeno 98 doza dragocjene tečnosti

U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju je organizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Gacko u saradnji sa transfuziološkom službom iz Foče, prikupljeno je 98 doza dragocjene tečnosti. Ovo je prva velika akcija ovog udruženja, a naredna ovakvog tipa planirana je za mjesec avgust.

Sudeći po broju prikupljenih doza, akcija je bila dobro organizovana i posjećena. Odazvao se veliki broj članova i zainteresovanih građana, a ovo je ujedno bila i prilika da se uruče zahvalnice za prvo darivanje krvi.

„Akcija je počela u 9 sati, a završili smo u 4 sata.Od 125 prijavljenih građana, njih 98 je dalo krv.  Kako smo i očekivali, odziv članova je bio odličan. Ovu akciju smo ujedno iskoristili da uručimo 10 zahvalnica članovima za prvo darivanje krvi“, rekao je predsjednik udruženja, Miroslav Vuković.

Vuković je istakao da broj članova raste. „Naše udruženje broji veliki broj članova. Među nama ima i studenata, preko kojih organizujemo akcije u pojedinim gradovima. S tim u vezi, 21. aprila, 17 gatačkih studenata će biti dio akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Banja Luci”, dodao je Vuković.

On je podsjetio da odlično sarađuju da Udruženjima u regionu, te da su nedavno bili dio jedne ovakve humane akcije u Ugljeviku. Takvim tempom će nastaviti i u narednom periodu.

No, to svakako nije jedina odlika ovog Udruženja. Proteklog vikenda bili su glavni pokretač i organizator akcije čišćenja grada, na potezu od Samačkog hotela do Košute. Priznaju da su očekivali veći odziv građana i organizacija, ali, kako kažu, očekuju da će se takav stav promijeniti u narednoj akciji koju planiraju nakon predstojećeg praznika, Vaskrsa.

 

Podijelite vijest