Učesnici projekta „Socijalizacija djece RS 2017“ vratili se sa mora

U okviru projekta „Socijalizacija djece RS 2017“ koji sprovodi Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske u saradnji sa Centrima za socijalni rad, trinaestoro djece iz Gacka, u periodu od 20 do 30. jula boravilo je u Bečićima. Pored djece iz Gacka, preko istog projekta, u Bečićima su boravila i djeca iz Gradiške, Teslića, Milića, Šekovića i Bijeljine.

Prema riječima sociologa, Jelene Jovović, ovo je bila VIII smjena u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, Bečići 2017. godine. Djeca su deset dana uživala u čarima mora, aktivnostima na plaži, školi plivanja, kao i kulturno – umjetničkim i sportskim aktivnostima.

„Naša djeca su bila baš aktivna. Rado su učestvovali u svim aktivnostima i osvojili dosta diploma. Vratili su se srećni i zadovoljni iz Bečića gdje su upoznali dosta novih drugara i usvojili osnove tehnike plivanja“, kaže Jovović.

Ovu smjenu je posjetio i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, pomoćnik ministra Branka Sladojević, kao i direktor Javnog fonda dječije zaštite Nedeljko Jović.

Podijelite vijest