Učenica Muzičke škole Ana Nenadić u Lazarevcu osvojila dvije nagrade

Proteklog vikenda u Lazarevcu su održana dva muzička takmičenja. Ana Nenadić, učenica prvog razreda Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ iz Gacka osvojila je dvije nagrade, na festivalima „Ladef“ i „Meledija“.

Na festivalu „Ladef“ je otpjevala dvije pjesmice – „Zakleo se bumbar“ i „Razbole se lisica“, i prema ocjeni žirija ostvarila maksimalnih 100 poena. Tako je osvojila prvu – prvu nagradu i zlatnu medalju, a kao pobjednica u svojoj kategoriji dobila je i pehar.

Njen nastavnik Bojo Milošević, koji je bio jedan od članova desetočlanog stručnog žirija, ističe da je Ana u svojoj kategoriji bila apsolutna pobjednica.

I na festivalu „Melodija“, koji njeguje narodnu muzičku tradiciju, Ana je opet osvojila zapažen rezultat. Pjevajući pjesmu “Suza Kosova” sa 94 boda osvojila je prvu – treću nagradu i bronzanu medalju.

Na festivalu nagrade su uručili predsjednik stručnog žirija Dr Mihail Ivanović Šarabarin – BGIIK Belgorod Ruska Federacija i Direktor Muzičke škole „Marko Tajčević“ u Lazarevcu, Aleksandar Stanković.

Podijelite vijest