Ученица Музичке школе Aна Ненадић у Лазаревцу освојила двије награде

Протеклог викенда у Лазаревцу су одржана два музичка такмичења. Ана Ненадић, ученица првог разреда Музичке школе „Свети Роман Мелод“ из Гацка освојила је двије награде, на фестивалима „Ладеф“ и „Меледија“.

На фестивалу „Ладеф“ је отпјевала двије пјесмице – „Заклео се бумбар“ и „Разболе се лисица“, и према оцјени жирија остварила максималних 100 поена. Тако је освојила прву – прву награду и златну медаљу, а као побједница у својој категорији добила је и пехар.

Њен наставник Бојо Милошевић, који је био један од чланова десеточланог стручног жирија, истиче да је Ана у својој категорији била апсолутна побједница.

И на фестивалу „Мелодија“, који његује народну музичку традицију, Ана је опет освојила запажен резултат. Пјевајући пјесму “Суза Косова” са 94 бода освојила је прву – трећу награду и бронзану медаљу.

На фестивалу награде су уручили предсједник стручног жирија Др Михаил Ивановић Шарабарин – БГИИК Белгород Руска Федерација и Директор Музичке школе „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу, Александар Станковић.

Подијелите вијест