U okviru Novogodišnjeg Humanitarnog bazara “Ruke moje daruju da podrže život” prikupljeno 9.018, 40KM

U okviru Novogodišnjeg humanitarnog bazara “Ruke moje daruju da podrže život” Gačani su Marku Vučkoviću darovali 9.018, 40KM. Ova lijepa humana akcija je trajala čitav decembar i uključila veliki broj naših sugrađana.

Na Humanitarnom bazaru koji je organizovan danas u sali sportske dvorane u Gacku prikupljeno je 6.288, 40 KM. Bazar je organizovala Javna predškolska ustanova „Dječiji vrtić“ Gacko u saradnji sa JU „Kulturno – sportski centar“, Osnovnom školom „Sveti Sava“, SŠC „Pero Slijepčević“ i Centrom za djecu sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ iz Gacka.

Na dvadesetak štandova posjetioci su mogli kupiti novogodišnje paketiće, dekoracije, ukrase, pletiva,  igračke, ručne radove, bonove za frizerske, kozmetičke, fizioterapeutske usluge i još mnogo toga. Najmlađi posjetioci imali su priliku da se fotografišu sa Deda Mrazom u novogodišnjem ambijentu, pokraj jelke i kamina.

Direktor JU „Dječiji vrtić“ Gacko, Jelena Gutović ističe da su organizatori više nego zadovoljni.

„Na današnjoj akciji je sakupljeno 6.288, 40 KM,  u okviru “Trke za zdravlje” 1.830, 00 KM, na humanitarnom turniru u fudbalu 900 KM, što je ukupna, zaokružena suma 9.018, 40 KM. Zahvaljujemo se svakom pojedincu koji je dao svoj doprinos i podržao ovu lijepu akciju zajedništva, darivanja, humanosti, jedinstva. Hvala ljudima velikog srca što čine dobra djela. Dobro se dobrim vraća. Budite zdravi. Ispunjeni. Mi na ovaj način simbolično ostavljamo iza sebe jednu turbulentnu, nimalo lijepu godinu i šaljemo univirezumu poruku da dobre namjere i dobre želje, oplemjenjuju nas i čine boljim“, zaključila je Gutović.

Podsjećamo, sav prikupljeni novac biće uplaćen na žiro račun Marka Vučković iz Bileće, kome je potrebna transplantacija bubrega u Bjelorusiji, a za koju je potrebno izdvojiti 140.000,00 KM.

Podijelite vijest