U Gacku održana 40. regionalna stočna izložba

Na lokalitetu stočne pijace u Gacku, juče je održana 40. po redu regionalna stočna izložba goveda, ovaca, svinja, konja i pasa, kao i Gatačka korida, koja je i ove godine okupila veliki broj ljubitelja borbe bikova.

Oko 150 poljoprivrednih proizvođača je izlagalo grla u desetak kategorija. Otvarajući ovogodišnji sajam, zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović, pozdravio je sve prisutne uzgajivače i naglasio da Opština Gacko iz godine u godinu afirmiše i pruža podršku svim poljoprivrednim proizvođačima na području naše opštine.

Kao i prethodnih godina, nagrade za najuspješnije vlasnike kvalitetnih grla kretale su se u visini od 100 do 1.000,00 KM, a ove godine uz novčane nagrade za prva mjesta u kategorijama bikovi, krave i steone junice, uručene su i specijalne nagrade od predstavnika Udruženja svih uzgajivača sivog tirolskog govečeta iz Austrije.

Pokrovitelji ove manifestacije bili su Opština Gacko, Zemljoradnička zadruga Gacko i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Podijelite vijest