U Gacku obilježen Dan boraca i Dan Boračke organizacije RS

Danas je u Gacku obilježen Trifundan – Dan boraca i Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Obilježavanje je počelo jutros u 9 časova, gdje je u hramu Svete Trojice služen parastos za poginule, nestale i umrle borce Vojske Republike Srpske. Upriličena je i posjeta spomen sobi gdje su zapaljene svijeće, a potom su predstavnici Boračke organizacije i predstavnici Opštine Gacko položili cvijeće na centralno spomen obilježje.

Položaj boračke populacije u Republici Srpskoj nije na zavidnom nivou, rekao je predsjednik ove organizacije u Gacku, Milisav Koprivica. Ipak, Boračka organizacija u Gacku trudi se da riješi aktuelne probleme ove populacije, stavljajući akcenat na zaposlenje djece iz ovih kategorija.

“Kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje tu smo na zavidnom nivou, posebno imajući u vidu činjenicu da uskoro rješavamo problem otkupa više od 50 stanova. Predviđamo da će se to riješiti u roku od dva mjeseca. Imamo još troje djece iz ove kategorije koja nisu zaposlena i aktivno radimo na tome da riješimo i taj problem”, rekao je Koprivica.

On je istakao da bi obilježavanje datuma značajnog za sve nas moralo biti dosta masovnije.

Obilježavanju Trifundana prisustvovali su predstavnici Boračke organizacije iz Gacka, predstavnici Opštine Gacko, članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi, demobilisani borci Odbrambeno-otadžbinskog rata RS kao i ostali građani opštine.

Podijelite vijest