U Gacku danas 12 novozaraženih

Od 16 testiranih osoba, na području opštine Gacko kod 12 je potvrđeno prisustvo virusa korona, dok je za četiri osobe rezultat negativan, saopšteno je na današnjoj sjednici Kriznog štaba.  

U Domu zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ Gacko danas je testirana jedna osoba, dok se čekaju rezultati za još tri osobe koje su testirane juče. Na bolničkom liječenju trenutno se nalazi osam, a pod zdravstvenim nadzorom 62 lica.

“Trenutna epidemiološka situacija nije na zavidnom nivou, broj zaraženih se povećava iz dana u dan. To je rezultat opuštanja i neozbiljnog shvatanja poštovanja propisanih mjera. Sve to ukazuje da se moramo uozbiljiti, kako u poštovanju propisanih mjera tako i u ponašanju pojedinaca i kolektiva”, rečeno je na današnjoj sjednici Kriznog štaba.

Sagledavajući trenutnu epidemiološku situaciju u našoj opštini, Republici Srpskoj i okruženju, Štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da budu disciplinovani i ponašaju se u skladu sa propisanim mjerama koje prema Zaključcima Republičkog Štaba za vanredne situacije važe do 31. avgusta ove godine.

Podijelite vijest