Turnir za mlade košarkaše okupio najbolje ekipe iz Hercegovine

Odlična košarka za mlađe kategorije viđena je sinoć na terenima kod Osnovne škole u našem gradu.
Pored ekipa iz Gacka tu su bili i njihovi vršnjaci iz Trebinja, Bileće i Nevesinja i to po godištima 2003-04, 2006-07, 2008-09.

U uzrastu 2003-04, slavila je ekipa “Loši momci”, koji su u finalu tijesno pobijedili ekipu “Niđe veze”, a treća je bila ekipa OKK Gacko. U kategoriji 2006-07. najbolja je bila ekipa “Metar od table”, druga je bila “Velež” iz Nevesinja, dok su treći bili “Slučajni prolaznici”. Za godišta 2008-09, u finalu slavio je “Heo” iz Bileće protiv trebinjskih “Orlova”, treća ekipa je “Velež” koji je slavio protiv “Basketaša”.

Ispred organizatora obratio se Vladimir Vulović, rekavši da je ovo bio još jedan veliki dan za gatačku, ali i hercegovačku košarku.

“Srećan sam kad vidim ovu dječicu zadovoljnu da uživaju u basketu, odnosno košarci. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa u tri kategorije, sa dosta interesantnih mečeva, kod nekih je i posljednji šut i napad odlučio pobjednika. Gacko i Hercegovine ne treba da brinu za košarkašku budućnost jer imamo veliki broj mladih i kvalitetnih igrača”, kazao je Vulović.

Podsjećamo, ovaj događaj još jedan je u nizu koji se ovog ljeta održao u sklopu Kulturno – sportskog ljeta koje traje dva mjeseca, sve do 19. avgusta.

Podijelite vijest