Traži se trajno rješenje: Održan ponovni sastanak u vezi sa aktuelnim problemom zagađenja

I danas je u kabinetu predsjednika SO-e Gacko održan  ponovni sastanak u vezi sa aktuelnim problemom zagađenja. Predstavnici RiTE Gacko, ni danas se nisu odazvali sastanku.

Ekološki inspektor u opštini Gacko, Lazar Okiljević, rekao je da je bio u RiTE i razgovarao sa ljudima koji rade i odgovaraju za te probleme. “Imamo informaciju da je situacija dosta bolja nego proteklih dana. U Gacku je problem vidan, a problem je i u tome što emisiona stanica nije u funkciji, tako da nemam podatke o količini pepela koji je izašao prethodnih dana“, rekao jeOkiljević.

Prema njegovim riječima, Opština će podnijeti inicijativu da se uradi Studija o štetnosti pepela i uticaju Termoelektrane na zdravlje i život ljudi, kako bi na osnovu toga dobili relevantne podatke.

Zamjenik načelnika, Radoica Antunović, rekao je da se insistira na trajnom rješenju, a ne na trenutnoj sanaciji problema. „Zakljuci koje smo donijeli na prethodnom sastanku ostaju isti, s tim što smo ovaj put donijeli zaključak da u ovu priču uključimo i odbornike. Preko komisije za zaštitu životne sredine, pokušaćemo da za narednu sjednicu Skupštine opštine pripremimo radne materijele i tačku dnevnog reda za rješavanje ovog problema. Nastavićemo da pratimo situaciju i shodno tome ćemo se i mi iz lokalne vlasti ponašati“, istakao je Antunović.

Predstavnici lokalne vlasti očekuju da će makar na narednom zasjedanju SO-e ostvariti saradnju sa rukovodstvom RiTE u interesu svih, prevashodno u interesu djece i svih građana opštine.

Podijelite vijest