Svi nalazi radnika JPU „Dječiji vrtić“ Gacko negativni na virus korona

Direktor Javne predškolske ustanove „Dječiji vrtić“ Gacko, Jelena Gutović, potvrdila nam je da su na korona virus negativni svi nalazi radnika ove vaspitno obrazovne ustanove.

Naime, treći dio rezultata testiranja za devet radnika koje je obavljeno u petak, stigao je juče. Uzimajući u obzir ove rezultate, a poštujući sve odredbe Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u ponedeljak 8. juna, vrtić opet otvara vrata mališanima.

Za boravak tokom juna u ovoj ustanovi prijavilo se 30 djece, koja će biti raspoređena po grupama. Gutović ističe da će prijem biti malo drugačiji nego do sad.

„Broj djece u grupama je smanjen, pa je tako u jednoj grupi dozvoljeno najviše 15 mališana. Roditelji će na ulazu u vrtić djecu predati medicinskoj sestri, koja će im mjeriti temperaturu a potom ih voditi u njihove grupe, kako roditelji ne bi ulazili u prostorije ustanove. Takođe, roditelji će morati potpisati izjavu da su zaposleni, te da se na bilo koji drugi način ne mogu organizovati oko čuvanja djece“, rekla je Gutović, ističući da su ovo za sada važeća uputstva Instituta, koja se iz dana u dan mijenjaju.

Uputstva o postupanju prilikom dovođenja djece u vrtići istaknuta su i na vratima ove ustanove.

Podsjećamo, zbog pandemije virusa korona, vrtić je prekinuo sa radom prije skoro tri mjeseca. No, i tokom vanrednog stanja potrudili su se da dvorište vrtića oslikaju i urede novim motivima. I pored svih mjera koje se moraju poštovati, čini se da će ovo ipak biti lijepa dobrodošlica.

Podijelite vijest