Svečano otvorena izložba slika Likovne kolonije Gacko-Klinje 2015

Sinoć je u galeriji Doma kulture u Gacku svečano otvorena izložba radova sa Osmog saziva Likovne kolonije Gacko-Klinje 2015.

Nakon recenzije profesora Miloša Šukovića i pozdravne pjesme Crkvenog hora, riječi dobrodošlice uputila je direktor „Kulturno-sportskog centra” Gacko, Anđelka Boljanović.
Prema njenim riječima ova izložba je kruna uspješne poslovne godine JU “Kulturno-sportski centar” Gacko.

“Svake godine se trudimo da pored učesnika koji su sa nama od samog osnivanja Likovne kolonije pozovemo i neke nove umjetnike sa različitim poetikama, kako bi obogatili fundus galerije kulturnog centra” riječi su selektora kolonije, Tanje Pikule.
Pikula se zahvalila “KSC” Gacko, Opštini Gacko, kao i umjetnicima koji su bili učesnici kolonije.

Likovna kolonija Gacko-Klinje ove godine je trajala pet dana, a umjetnici su boravili u Nacionalnom parku Sutjeska. Učestvovalo je 14 umjetnika, akademskih slikara, vajara i grafičara iz naše zemlje i zemalja u okruženju, kao i tri studenta Akademije u Trebinju.

“Stvarali smo u predivnom ambijentu, ali moram napomenuti da svi mi nosimo svoju umjetnost u sebi i postoje slikari prirode koje direktno ambijent prirode izaziva da prave pejzaže, a ima i onih koji samo upijaju impresije prirode i pretoče ih u nešto potpuno drugačije”, riječi su Jelene Glogovac Savić koja je učesnik ali i jedan od organizatora kolonije.

Sva dešavanja iz oblasti kulture i sporta znače puno za promociju opštine Gacko.

“U nizu manifestacija iz oblasti kulture koje organizuje Opština Gacko je i Likovna Kolonija Gacko-Klinje. Svake godine “KSC” kao organizator i učesnici kolonije opravdaju očekivanja i sredstva koja se ulože jer vrijednost slika višestruko prevazilazi ta sredstva. Siguran sam da će kolonija trajati još dugo godina“ istakao je zamjenik načelnika opštine Gacko, Radoica Antunović.

Izložba će biti otvorena mjesec dana, a ljubitelji umjetnosti biće u prilici da vide 24 djela od autora koji su učestvovali na ovogodišnjem sazivu.

Podijelite vijest