Svečano otvoren renovirani Dom zdravlja “Prof. dr Savo Bumbić” u Gacku

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić i načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović danas su svečano otvorili renovirani Dom zdravlja “Prof. dr Savo Bumbić“ u Gacku.

Naglašavajući značaj renoviranja ustanove koja mnogo znači za sve građane Gacka, direktorica Doma zdravlja, Vera Tepavčević, rekla je da će od sada imati kvalitetniju medicinsku uslugu. „Ministarstvo zdravlja i opština Gacko su se potrudili da ulože sredstva kako bi se smanjili redovi čekanja i kako bi pacijenti bili zadovoljniji. Ministar je upoznat sa problemima u Domovima zdravlja i nadam se da ćemo u narednom periodu zajednički raditi na njihovom rješavanju“, kaže Tepavčević. Prema riječima direktorice, tokom rekonstrukcije opremljeno je pet ambulanti porodične medicine, a stigla je i oprema u vrijednosti od oko 60. 000 KM, na zadovoljstvo kako osoblja, tako i  pacijenata.

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, ističe da je vrijednost radova 430 000 KM, od čega je 70% finansiralo Ministarstvo, a 30% Opština Gacko. „Sada je na redu da primarnu zdravstvenu zaštitu u opštini podignemo na veći nivo. Mi u okruženju imamo tri bolnice u Trebinju, Foči i Nevesinju. Ambicija je da dijagnostiku podignemo na veći nivo, s obzirom da ova zdravstvena ustanova ima kvalitetan kadar, među kojima su i specijalisti”, rekao je Radmilović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite, Dragan Bogdanić istakao je da sam objekat izgleda dobro, ali da je informisan da je bilo nedostataka tokom rekonstrukcije. „Napravićemo kontrolu da vidimo da li su sredstva namjenski utrošena, da li su svi nedostaci otklonjeni i da li je sve urađeno u skladu sa projektom. Očekujem da će menadžment Doma zdravlja pored opremljenih ambulanti, obezbijediti i kvalitetan ljekarski kadar i kvalitetne zdravstvene radnike za stanovništvo opštine Gacka”, rekao je Bogdanić.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, predstavnici RiTE Gacko, odbornici u Skupštini opštine i zaposleni radnici.

Radove na rekonstrukciji izvodilo je preduzeće “Antikorozija” d.o.o. Gacko, a investitor radova bila je Opština Gacko.

Podijelite vijest