Sve veći broj ljubitelja prirode u akciji uređenja ribolovne zone i staze jezera Desivoje i Klinje

I proteklog vikenda, akciji uređenja ribolovne zone jezera Desivoje i Klinje, osim ribolovaca, odazvalo se preko 25 ljubitelja prirode, koji su prepoznali značaj ovog okupljanja. Uprkos lošem vremenu i padavinama, aktivisti su uradili veći dio posla na potezu od motela Desivoje, prema pumpama.

Kako kažu organizatori, sve više stanovnika Gacka se uključuje u ovu akciju, za koju smatraju da je i više nego neophodna. Značaj uređnja je prepoznalo i preduzeće RiTE Gacko, koje će uraditi nasip na jednom dijelu plaže i parkinga, a akciji će se tokom narednih susreta pridružiti i i ekološka sekcija OŠ „Sveti Sava“, KUD “Sava Vladislavić” kao i navijačka grupa „Delije“ Gacko.

Tokom narednih susreta, planiraju napraviti ribolovnu nadstrešnicu, mjesto za roštilj i boravak u prirodi, a planiraju i zasaditi sadnice bora. Organizatori i dalje apeluju na sve ribolovce i ljubitelje prirode, da svoje slobodno vrijeme tokom vikenda posvete ovoj akcija, koja je zakazana i naredne nedjelje, 30. marta, na istom mjestu, sa početkom u 09:00 sati.

Podijelite vijest