Strijelci “Mladosti” na 13. Internacionalnom šestoaprilskom turniru

Trinaesti Internacionalni šestoaprilski streljački turnir, koji je održan u nedelju u sportskoj dvorani Zetra u Sarajevu, okupio je strijelce iz BiH i zemalja u regionu, Srbije, Hrvatske. Turnir je održan po Međunarodnom programu streljaštva, u disciplinama vazdušnog oružja, puška i pištolj, u seniorskoj konkurenciji za ekipne i pojedinačne plasmane.

Streljački klub “Mladost” učestvovao je sa jednom ekipom na vazdušnom pištolju, za ekipne i pojedinačne plasmane, i jednom seniorkom. Jelica Miletić sa pogođenih 579,9 krugova takmičila se za pojedinačni plasman, u disciplini vazdušna puška. Ipak, nije ušla u finale.

Ekipa seniora SK “Mladosti”, u disciplini vazdušni pištolj, stigla je do 3. mjesta i osvojila pehar i medalje za ekipni plasman. U pojedinačnom plasmanu, dvojica takmičara “Mladosti” ušla su u finale – Ivan Slijepčević je osvojio treće mjesto, medalju i nagradu, dok je Stefan Aškrabić pozajmljenim pištoljem bio sedmi u finalu.

Za SK “Mladost” takmičili su se:

  • 3. mjesto Ivan Slijepčević – 548 pogođenih kruga, rezultat finala: 205,3 kruga,
  • 7. mjesto Stefan Aškrabić – 526 pogođena kruga, rezultat finala: 117,6 krugova,
  • 12. mjesto Stefan Pojužina – 503 pogođena kruga

Po zvaničnom kalendaru takmičenja SSRS, naredni vikend planirano je prvenstvo RS u kategorijama juniora i kadeta, koje će biti održano u Tesliću.

                                              

Podijelite vijest