Streljaštvo: SK „Mladost“ najuspješniji klub na Prvenstvu RS u Sokocu

Prvenstvo Republike Srpske u streljaštvu za seniore i seniorke u  disciplini – serijska vazdušna  puška, održano je juče, u Sokocu. Na prvenstvu su učestvovali  streljački klubovi iz cijele Republike i to: SK „Mladost“ iz Gacka, OSK „Leotar“ iz Trebinja, SK „Rogatica“ iz Rogatice, SK „Milan Pilipović“ iz K. Dubice, SK „Nikola Bokan“ i SK „Kraiški Borac“, iz Banja Luke, SK „Orao“ i SK „Panteri“ iz Bijeljine i klub domaćin, SK „Glasinac“ iz Sokoca.

Najuspješniji klub na takmičenju je bio SK „Mladost“ iz Gacka, čiji su takmičari postigli više vrijednih rezultata i osvojili pehare za prva mjesta ekipno, u obje konkurencije.

Ekipa seniora „Mladosti“ je bila prva, sa pogođenih 959 krugova, ispred ekipa iz Banja Luke: „Nikole Bokana“ – 941 kr. i Kraiškog „Borca“- 909 kr., koje su zauzele drugo i treće mjesto. Za ekipu seniora „Mladosti“ gađali su: Dušan Krstojević- 334 kr., Božidar Tepavčević- 324 kr. i Branislav Bošković sa 301 pogođenim krugom.

U pojedinačnom plasmanu, prvo mjesto je zauzeo Dušan Stakić sa pogođenih 344 kruga, iz „Nikole Bokana“, drugi Siniša Perić sa 335 pogođenih krugova, iz Kraiškog „Borca“, treće mjesto je pripalo Dušanu Krstojeviću, dok je  četvrti  bio Božidar Tepavčević iz „Mladosti“.

Seniorke su ekipno pogodile  977 krugova i bile ubjedljivo prve, ispred drugoplasirane ekipe „Milan Pilipović“ – 852 kruga, iz Kozarske Dubice, a treća je bila ekipa domaćina SK „Glasinac“sa 798 krugova, iz Sokoca.

Najbolja  u pojedinačnoj konkurenciji bila je gačanka  Jelica  Vuković sa pogođenih 353  kruga, što je ujedno i najbolji rezultat takmičenja ovoga i svih prethodnih prvenstava Republike Srpske, u poslednjih devet godina. Ovaj rezultat je i njen lični rekord i rekord SK „Mladost“ u ovoj disciplini. Srebro je pripalo drugoj takmičarki „Mladosti“, Milijani Bošković, sa 316 pogođenih krugova, a bronzu je osvojila članica SK „Milan Pilipović“ iz Kozarske Dubice, Slađana Paraš sa 314 pogođenih krugova, dok je četvrto mjesto pripalo  takmičarki „Mladosti“, Nikolini Žarković, sa pogođenih 308 krugova.

Ekipu streljaškog kluba „Mladosti“ očekuju važna takmičenja sa, kako kažu, veoma gustim rasporedom, među kojima su i finale lige Republike Srpske, u Tesliću, kao i KUP Republike Srpske i drugi.

Podijelite vijest