Streljaštvo: Prvenstvo RS za pionirske kategorije

Prvenstvo RS za pionirske kategorije održano je u nedelju 16. juna, u Sokocu, u disciplini serijska vazdušna puška u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Naši strijelci su nastupili za ekipne i pojedinačne plasmane i postigli odlične rezultate u obje konkurencije.

Na prvenstvu su nastupili skoro svi klubovi RS, koji su učestvovali u ovogodišnjoj ligi i to: SK „Mladost“ Gacko, SK „Geofon“ iz Teslića, SK „Milan Pilipović“ iz Kozarske Dubice, SK „Leotar RVI“ i „OSK Leotar“ iz Trebinja, SK „Mladost“ iz Rogatice, SK „Rudar -S“ iz Ugljevika, „Orao RVI“ iz Bijeljine, i klub domaćin SK „Glasinac“ iz Sokoca.

Rezultati :

Ženska ekipa je nastupila bez trećeg člana jer su dvije takmičerke neopravdano izostale. Za ekipu „Mladosti“ su gađale Dajana Krstojević (138) i Milica Đedović (132) koje su pogodile svoje vlastite rekorde i na opšte iznenađenje svih učesnika uspjele da se domognu pehara i medalja za treće mjesto, ispred drugih ekipa koje su imale po tri člana. I u pojedinačnom plasmanu su naše djevojke dobile diplome za plasmane na odlično četvrto i peto mjesto.

Muškarci su zauzeli 1. mjesto ekipno sa pogođenih 469 krugova.  Gađali su: Božidar Tepavčević sa pogođenih 162 kruga, Dušan Krstojević sa 160 krugova i Milovan Vuković sa 147 krugova, a četvrti član ekipe Mladosti Radenko Mastilović sa 157 krugova  je pogodio svoj vlastiti rekord i zauzeo četvrto mjesto u pojedinačnom plasmanu. Prvo i drugo mjesto u pojedinačnom plasmanu je pripalo našim takmičarima Božidaru Tepavčeviću i Dušanu Krstojeviću.

Naredni vikend, po Kalendaru takmičenja SS BiH, naše strijelce očekuje memorijalni streljački turnir po međunarodnom programu streljaštva u Zenici za juniorske kategorije u disciplinama vazdušna puška i pištolj.

 

Podijelite vijest