Streljaštvo: Održano Prvo kolo lige pionira RS

Proteklog vikenda održano je Prvo kolo lige pionira RS u streljaštvu, u disciplini serijska vazdušna puška, regionalno u Bileći, Ugljeviku i Kozarskoj Dubici. Učestvovalo je 26 takmičara iz tri streljačka kluba: SK „Mladost“ iz Gacka, SK „Hercegovac“ iz Bileće i OSK „Leotar“ iz Trebinja, a su postignuti odlični rezultati.

U ekipnom i pojedinačnom plasmanu, strijelci „Mladosti“ su zauzeli prvo mjesto. Prva dva mjesta zauzali su Milovan Vuković sa 163 i Radenko Mastilović sa 158 pogođenih krugova. SK „Mladost“ ekipno sa 457 krugova, našla se ispred ekipe „Leotara“ koja je, takođe ekipno, pogodila 428 krugova.

Za SK „Mladost“ nastupili su i Dajana Krstojević sa 136 pogođenih krugova, Ivana Lažetić sa 126 pogođenih krugova, Milan Papović sa 119 pogođenih krugova, Dragana Stojanović sa 116 pogođenih krugova, Stefan Aškrabić sa 111 pogođenih krugova i Predrag Fržović sa 102 pogođena kruga, a nastupili su i mlađi takmičari Novica Šupić, Luka Skoko i Miloš Šušić.

Takmičenje je proteklo u sportskoj atmosferi i lijepom druženju strijelaca, uz dobru organizaciju domaćina.

Narednog vikenda po Kalendaru takmičenja SS BiH, planirano je Prvenstvo BiH u najjačoj seniorskoj kategoriji u disciplinama vazdušna puška i pištolj, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Podijelite vijest