Streljaštvo: Održano polufinale Kupa BiH za seniorske kategorije

Kako je i planirano Kalendarom takmičenja SS BiH, polufinale Kupa BiH održano je u nedelju 30. marta, u Gacku (zona jug) i u Visokom (zona sjever), a učestvovali su streljački klubovi RS i Federacije BiH, po Međunarodnom (ISSF) programu streljaštva. Pravilima stručno – takmičarske komisije SS BiH, predviđeno je da tri prvoplasirane ekipe po disciplinama iz obje zone idu u finale Kupa BiH, koje se održava 27. aprila u Trebinju.

SK „Mladost“ je nastupio sa tri seniorske ekipe, i to dvije ekipe u disciplini vazdušna puška (muška i ženska ekipa) i muška ekipa u disciplini vazdušni pištolj. Sve tri ekipe su uspjele da se plasiraju u finale Kupa BiH.

Ekipa seniora u disciplini vazdušna puška, u najjačoj konkurenciji plasirala se kao treća, sa pogođenih 1.677,1 krugom, a nastupila je u sastavu: Branislav Bošković, Dušan Krstojević i Božidar Tepavčević.

Seniorke su bile druge, sa pogođenih 1.139,9 krugova, a gađale su u sastavu: Milijana Bošković, Jelica Vuković i Dajana Krstojević (koja je i ovaj put ubila vlastiti rekord 375,1 krug).

Ekipa seniora u disciplini vazdušni pištolj je takođe bila druga sa pogođenih 1.490 krugova, a nastupila je u sastavu: Uroš Vuković, Nikola Bajčetić i Dušan Krstojević.

Narednog vikenda održava se Međunarodni šestoaprilski turnir u Sarajevu, na kome SK „Mladost“ neće biti u mogućnosti da  nastupa, zbog nedostatka sredstava za rad (meta i dijabola), kao i finansijskih sredstava u gatačkom streljaštvu u oba kluba.

 

[vc_gallery title=“Foto“ type=“image_grid“ interval=“3″ onclick=“link_image“ images=“28535,28536″ custom_links_target=“_self“ width=“1/1″ el_position=“first last“]
Podijelite vijest