Streljaštvo: Održano II kolo lige BiH za kadete i juniore

Drugo kolo lige  BiH u streljaštvu, održano je u nedelju 02. februara, u Visokom, Trebinju i Tesliću, a učestvovalo je 46 takmičara iz 6 streljačkih klubova, koji rade ovaj program streljaštva sa mlađim kategorijama.

SK „Mladost“ je nastupio sa ekipom kadeta i kadetkinja, u disciplini vazdušna puška i vazdušni pištolj, a postignuti su odlični rezultati.

U disciplini vazdušna puška, kadeti su u ovom kolu zauzeli prvo mjesto u ekipnom i pojedinačnom plasmanu. Prvo mjesto zauzeo je Dušan Krstojević sa 365 pogođenih krugova, peto mjesto Branislav Bošković sa 358 krugova, šesto mjesto Božidar Tepavčević sa 357 krugova, na sedmom mjestu našao se Milovan Vuković sa 350 krugova, dok je  deveto mjesto zauzeo Vladimir Govedarica sa 348 pogođenih krugova.

U disciplini vazdušni pištolj, kadeti su takođe zauzeli prvo mjesto u ekipnom plasmanu. Drugo mjesto u ovoj disciplini, zauzeo je Dušan Krstojević sa 325 pogođenih krugova, treće mjesto Božidar Tepavčević sa 321 pogođenim krugom, i peto mjesto Nikola Bajčetić sa 320 pogođenih krugova. Juniora su osvojili drugo mjesto, sa pogođenih 1460 krugova.

Ekipa kadetkinja oslabljena izostankom jedne standardne takmičarke, je bila treća sa 1083 pogođena kruga, ali su u konačnom plasmanu lige BiH i dalje na drugom mjestu sa 17 bodova. U ovoj ekipi, treće mjesto je zauzela Jelena Šarović sa 380 pogođenih krugova, a peto Milijana Bošković sa 376 krugova. Na 13. mjestu našla se Dragana Stojanović sa 321 pogođen krug, na 14. mjestu Ljiljana Mastilović sa 317 krugova i na 15. mjestu Ivana Lažetić sa 313 pogođenih krugova.

Naredni vikend održaće se i I (regionalno) kolo lige pionira RS u Bileći, a istovremeno će početi i u Tesliću i  Ugljeviku.

 

Podijelite vijest