Streljaštvo: III kolo lige pionira RS

III kolo lige pionira RS održano je juče po regijama, u Tesliću, Bijeljini i prvi put u Bileći.

Rezultati iz Bileće:

  1. Ekipno SK „Mladost“ Gacko – sa pogođenih 445 krugova, u sastavu: Milovan Vuković 161 krug, Božidar Tepavčević 143 kruga i Dajana Krstojević sa 138 pogođenih krugova.
  2. OSK „Leotar“ ,Trebinje sa 385 pogođenih krugova;
  3. SK „Hercegovac“, Bileća sa 295 pogođenih krugova.

U pojedinačnom plasmanu, tri prva mjesta su pripala strijelcima SK „Mladost“, u obje konkurencije:

Pioniri:

  1. Milovan Vuković sa   161 pogođen krug;
  2. Božidar Tepavčević  143 pogođenih krigova;
  3. Dušan Krstojević        137 pogođenih krugova.

Za ekipu Mladosti takmičili su se i Radenko Mastilović 129 pogođenih krugova, Stefan Aškrabić 116 krugova i Vidoje Vuković sa 83 pogođena kruga.

Pionirke:

  1. Dajana Krstojević sa 138 pogođenih krugova;
  2. Dragana Stojanović 105 pogođenih krugova;
  3. Ivana B. Lažetić     99 pogođenih krugova.

Za Mladost su se takmičile i pionirke Ljiljana Zelenović sa 81 pogođen krug, kao i Ivana Lažetić sa 55 pogođenih krugova.

U finalnom kolu lige koje se održava za 15 dana u Tesliću, u organizaciji SK „Geofon“, za Mladost će nastupiti po prosjeku iz tri prethodna kola po tri najbolja pionira i pionirke, te svi koji na provjerama pogode prosjek od sedam i više krugova po jednom hicu.

U konačnom plasmanu trećeg kola, ekipa Mladosti zauzela je drugo mjesto, poslije ekipe Geofona iz Teslića. Treća je bila ekipa Glasinca, Sokolac.

U pojedinačnom plasmanu u ekipi pionira, prvo mjesto je zauzeo takmičar Mladosti, Milovan Vuković, sa 161 pogođenim krugom. U ekipi pionirki, drugo mjesto je osvojila takođe naša takmičarka, Dajana Krstojević, sa pogođenih 138 krugova.

Seniorsko Prvenstvo RS, održava se narednog vikenda u Tesliću, po Međunarodnom programu streljaštva, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Podijelite vijest