Streljaštvo: četvrto kolo lige pionira Republike Srpske

Po Kalendaru takmičenja Streljačkog saveza RS, četvrto kolo lige pionira Republike Srpske održano je u nedelju, 26. maja u Tesliću.

Strijelci Mladosti su u ovom finalnom kolu najbolje gađali i zauzeli ekipno prvo mjesto sa pogođenim ovogodišnjim rekordom lige od 484 kruga.

Geofon je prvi u generalnom plasmanu lige sa 47 bodova, a Mladost je zauzela drugo mjesto sa 45 bodova.

I u pojedinačnom plasmanu član ekipe iz Gacka, Dušan Krstojević je bio prvi u ovom kolu, a rezultat od 168 krugova je najbolji rezultat pionira u ovogodišnjoj ligi RS.

Dušan Krstojević je među prvih pet, sa prosjekom lige od 153,33 kruga u konačnom plasmanu lige gdje je ove godine nastupilo više od 90 takmičara. Prvo mjesto pojedinačno u generalnom plasmanu lige kod pionira je zauzeo strijelac Mladosti Božidar Tepavčević sa prosjekom lige od 158 krugova, a treće mjesto je osvojio Milovan Vuković sa prosjekom lige od 157 krugova, takođe član SK „Mladost“.

U ovogodišnjoj ligi RS je nastupilo i 25 pionirki. Među pet prvoplasiranih u konačnom plasmanu lige je Dajana Krstojević sa prosjekom lige od 127,33 krugova, koja je u ovom kolu pogodila 138 krugova.

Za SK „Mladost“ u ovom finalnom kolu gađali su:

–          Radenko Mastilović sa pogođenih 159 krugova,

–          Milovan Vuković sa pogođenih 157 krugova,

–          Ivana B. Lažetić sa pogođenih 128 krugova,

–          Dragana Stojanović sa pogođenih 116 krugova,

–          Maja Vuković sa pogođenih 95 krugova.

Naredni vikend strijelce Mladosti očekuje učešće na KUPU BiH u Sarajevu.

 

Podijelite vijest