Streljački klub „Mladost“ učestvovao na Prvom kolu lige pionira RS

Prvo kolo lige pionira Republike Srpske (domaći program – vazdušna puška) održano je po regijama u Trebinju, Sokocu, Bijeljini i Tesliću u nedelju, 12. marta. Učestvovalo je 12 streljačkih klubova Republike Srpske sa 71 pionirom i pionirkom.

Streljački klub „Mladost“ nastupio je sa osam takmičara.

“Gađali su dobro u Trebinju i imali isti broj krugova sa ekipom domaćina ali su oni prvi jer su imali jedan bolji pojedinačni rezultat. U Trebinju na prvom kolu lige u regiji još su gađali i takmičari iz Bileće i Nevesinja”, kažu u klubu.

Za SK “Mladost” su gađali Petar Mandić sa pogođenih 160 krugova, Nemanja Tepavčević – 159 krugova, Ivan Pušara – 157 krugova, Mihajlo Tomić – 144 kruga,  Matija Pušara – 144 kruga, Milan Supić – 128 krugova, Lana Supić – 113 kruga i Vuk Radmilović – 121 krug.

Ekipno su pogodili 476 krugova, a u ukupnom plasmanu lige su u gornjoj polovini tabele.

Nije bilo pojedinačnih rezultata ispod 113 krugova. Ekipa je većinom sastavljena od mladih i novih takmičara i imaju jednog takmičara koji ove godine izlazi iz te kategorije što ohrabruje i očekuju još bolje rezultate već ove sezone.

Do kraja lige ostala su još kola, a na kraju sezone u maju je u Gacku planirano Prvenstvo Republike Srpske tako da ove godine imaju još dosta prilike za bolje plasmane.

Podijelite vijest