Strategija razvoja Opštine Gacko: Javni uvid u radni materijal socio – ekonomske analize

Opština Gacko je pokrenula proces izrade Strategije razvoja za period 2022 – 2028. godine, koji je Skupština opštine Gacko na prijedlog Načelnika opštine usvojila na majskom zasjedanju.

Načelnik je odredio opštinski razvojni tim (ORT), koji rukovodi ovim procesom, o čemu je javnost bila obaviještena putem našeg sajta i radio Gacka. Članovi ORT su svi načelnici odjeljenja Opštinske uprave, predstavnici javnih ustanova i preduzeća, udruženja itd.

Do sada, u prvoj fazi održano je pet radionica ORT.

Prva faza izrade dokumenta strategije se odnosi na analizu svih oblasti života naše zajednice, sa ključnim nalazima i zaključcima uz naglasak na petogodišnje trendove u svakoj od ovih oblasti.

U ovom dokumentu se nalazi i finansijska analiza budžetskih i van budžetskih sredstava koja će biti dostupna opštinskoj upravi za provođenja projekata za naredni period. Analiza je rađena na osnovu podataka o pomenutim sredstvima iz prethodnih pet godina. Takođe, u ovom dokumentu su određeni i ključni fokusi na kojima će OU raditi u narednim godinama.

Radni materijal pomenutog dokumenta (SEA) dostupan je za Javni uvid i može se preuzeti putem našeg Sajta.

Pozivamo vas da svoje sugestije, primjedbe ili prijedloge za dopunu ili poboljšanje socio – ekonomske analize, dostavite na mejl adrese: jelena.miletic@gacko-rs.info i zorica.rambat@gacko-rs.info.

Nakon 2. avgusta, ORT počinje rad na određivanju projekata, u koji će biti uključeni i predstavnici svih političkih stranaka koje imaju svoje predstavnike u Skupštini opštine Gacko.

Podijelite vijest