Srednjoškolci iz 54 lokalne zajednice boravili u Sarajevu

U periodu od 04.-07.09.2015. godine, u Hotelu „Hollywood“ u Sarajevu, održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Kao takva, predstavlja najveći događaj za srednjoškolce naše zemlje koji ova organizacija provodi od početka svoga djelovanja.

Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Učešće su uzela i dva delegata Lokalnog  tima ASuBiH iz Gacka.

Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora.

Tokom četverodnevnog događaja, učesnici i gosti imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i predavanjima, koje su prvenstveno bazirane na planiranju rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizu rada u prethodnih godinu dana. S obzirom da je većina učesnika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-istorijske znamenitosti grada.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Podijelite vijest