Sportske aktivnosti u službi humanosti za zdravlje Marka Vučkovića

Zahvaljujući velikom broju dobrovoljaca, humanista, sportista i svih onih koji čineći dobro i sami se tako osjećaju, u opštini Gacko proteklih dana organizovano je niz humanitarnih aktivnosti kao način pomoći Marku Vučkoviću iz Bileće.

Sve je počelo trkom za Markovo zdravlje koju je organizovala grupa sportista rekreativaca iz Gacka i Bileće. Protekle subote prelazeći stazu dugu 70 km, štafetu solidarnosti do cilja donijelo je njih 18. Kao kažu, pretrčanim kilometrima dokazali su da su dobra djela i dobre ideje ostvarive ako se nešto jako želi, a kupovina kilometara je otvorena i dalje.

„Stazu od Planinarskog doma “Volujak” do Bilećkog jezera, istrčali smo za 6 sati i 52 minuta, što je iznad naših očekivanja. Za Marka, trčali smo kroz najljepše predjele ovog dijela Hercegovine, podijeljeni u grupe. Do sada smo skupili 1.790,00 KM i prodali sve kilometre. Međutim, ljudi se još uvijek javljaju da žele učestvovati u kupovini kilometara, tako da smo odlučili kupovinu kilometara da ostavimo otvorenu do petka, 18. decembra. Inače, trka za zdravlje održava se u okviru drugog Novogodišnjeg humanitarnog bazara „Ruke moje daruju da podrže život“ koji će se održati 25. decembra, u organizaciji „Dječijeg vrtića“ iz Gacka, sa saradnicima“, rekla je Nada Jovović, jedan od organizatora i učesnika trke.

Štafeta solidarnosti je predata Marku Vučkoviću, a učesnici trke poželjeli su mu da bude zdrav kao planinski zrak sa Volujaka.

U nedelju, 13. decembra, u organizaciji JU „Kulturno – sportski centar“ Gacko i Miloša Vasiljevića, humanitarne aktivnosti za Marka nastavljene su i kroz turnir u malom fudbalu, koji je, prema riječima organizatora, ispunio sva očekivanja kako brojnošću tako i kvalitetom. Na turniru je prikupljeno 900 KM, a učestvovale su 22 ekipe, podijeljene u dvije grupe: seniori i omladinci.

„Poslije “Trke za zdravlje” i “Fudbal za Marka” dao je svoj mali doprinos kako bi Bilećanin Marko Vučković otišao na transplantaciju bubrega u Bjelorusiju. Još jednom smo pokazali da smo solidarni, da smo zajedno u humanitarnim pričama, ali i da volimo sport. Naglasio bih da smo imali i ekipe iz Bileće i Nevesinja. Svakako, prava je šteta što navijači nisu mogli prisustvovati kako bismo ispoštovali sve mjere u vezi sa virusom Covid -19. Rezultat je bio u drugom planu, a pobjednici su „Nik- prom“ iz Bileće kod seniora i ekipa “Gazde” kod omladinaca“, rekao je Miloš Vasiljević, koji je učešćem dao i svoj doprinos.

Podsjećamo, Marku Vučkoviću iz Bileće neophodna je transplantacija bubrega u Bjelorusiji. U ove namjene potrebno je prikupiti 140.000,00 KM, a humanitarnim aktivnostima širom Hercegovine nastoji se pomoći ovom mladom čovjeku.

Podijelite vijest