Služen parastos kod spomenika poginulim borcima gatačke brigade u Dobrom Polju

U subotu 09. juna, u Dobrom Polju kod Kalinovika služen je parastos kod spomenika poginulim borcima gatačke brigade, koji su poginuli na kalinovačko – trnovskom ratištu. Parastos je služio sveštenik iz Trnova, a cvijeće na spomen obilježje položili su predstavnici lokalne vlasti Gacka i Kalinovika, predstavnici boračkih organizacija ovih opština i porodice poginulih boraca. Osim parastosa, obilježena je i dvadesetpetogodišnjica od pogibije sedam boraca iz Dobrog Polja, pripadnika gatačke brigade, 09.06.1993. godine.

Ističući značajnu ulogu brigade, prisutnima su se obratili predsjednik OBO Gacko, Slobodan Ilić i načelnik opštine Kalinovik, Mileva Komlenović. Lokalna zajednica Kalinovika, pored toga što je učestvovala u izgradnji, asfaltirala je i prilaz spomen obilježju, pa su tim povodom predstavnici OBO Gacko uručili zahvalnicu načelniku opštine, Milevi Komlenović.

I ove godine, pomenu za pale borce pored velikog broja građana, boraca i invalida iz Gacka, Kalinovika, Trnova, Foče i Sarajeva, prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti Gacka i Kalinovika, predstavnici preduzeća Rudnika i Termoelektrane Gacko kao i podpredsjednik NSRS, Sonja Karadžić Jovičević.

Spomenik borcima gatačke brigade je urađen u vidu bijelog krsta. Inicijativu za njegovu izgradnju pokrenula je Boračka organizacija iz Gacka uz finansijsku podršku Opštine Gacko.

(Foto – Opština Kalinovik)

 

Podijelite vijest