Škola sporta “Spartakus”: Dvadeset polaznika savladalo osnovne tehnike skijanja

Univerzalna škola sporta i korektivne gimnastike “Spartakus” iz Gacka, proteklog vikenda organizovala je školu skijanja za djecu na Ravnoj planini kod Pala. U toku trodnevne obuke, dvadeset polaznika su uz pomoć instruktora savladali osnove tehnike skijanja.

Milan Gutović, jedan od trenera ove škole, kaže da drugi put zaredom uspješno organizovana škola skijanja, polako prelazi u tradiciju.

“Naši mališani su uz maksimalnu posvećenost i profesionalizam instruktora Vanje, Ane i Vladana savladali osnovne tehnike skijanja. Tu su elementi skijaške tehnike prilikom kretanja na ravnom, penjanje uz brdo, spust pravo, spust koso, zavoj ka brijegu, elementi plužne tehnike skijanja, osnovni zavoj i osnovno vijuganje”, rekao je Gutović.

Osim časova skijanja djeca su imala organizovane sportske aktivnosti u sportskoj dvorani, bazenu kao i posjetu najtrofejnijem sportskom kolektivu u Palama Điju đicu klubu “Jahorina”.

Iz kluba zahvaljuju roditeljima na ukazanom povjerenju i podršci prilikom organizacije  i raduju se novim sportskim druženjima.

“Spartakus” okuplja više od 80 djece, a treninzi se odvijaju u tri uzrasne grupe (mlađa, srednja i starija).

Akcenat je na očuvanju i unapređenju psiho – fizičkog zdravlja kod djece, razvoju zdravih stilova života, radnih navika, poštovanje pravila, uspostavljanja granica, razvoju pažnje. Pored razvoja motoričkih sposobnosti kao što su spretnost, snaga, izdržljivost, pažnja se poklanja i na razvoj socijalnih vještina, samopouzdanja i empatije.

Pored redovnih treninga, planiraju odlazak na dječiju olimpijadu, adrenalin park, jednodnevene izlete, ali i treninge na otvorenom, što im je od početka bio cilj – djecu što više povezati sa prirodom.

Podijelite vijest