Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SK „Mladost“: Uspješni na takmičenjima i turnirima

Strijelci SK „Mladost“ Gacko imali su veoma uspješan period u proteklih 15 dana u okviru Škole sporta u Trebinju koje je finansiralo Ministarstvo za porodicu omladinu i sport Republike Srpske.

U nedelju, 30. jula strijelci SK “Mladost“ učestvovali su na tradicionalnom streljačkom turniru na Sokocu. Naši strijelci su bili najuspješniji u muškoj i ženskoj konkurenciji i osvojili prva mjesta ekipno u obje konkurencije. Pojedinačno su takođe bili najbolji. Djevojke su zauzele sva tri prva mjesta, a muškarci su osvojili pojedinačno zlatnu i bronzanu medalju.

Isti dan su startovali sa prvom smjenom strijelaca koji gađaju po nacionalnom programu, na ovogodišnjem streljačkom kampu u Trebinju. U prvoj smjeni su učestvovali strijelci uzrasta pionira, invalidi i ostali koji nastupaju u disciplini serijska vazdušna puška. Na kampu je učestvovalo osam takmičara i trener. Naši strijelci su učestvovali na završnom turniru kampa gdje je Dajana Krstojević osvojila drugo mjesto u kategoriji kadetkinja, u disciplini vazdušna puška, a Ivan Slijepčević je bio drugi u disciplini vazdušni pištolj. U pomenutoj disciplini Milovan Vuković je popravio vlastiti rekord za 50 krugova.

Invalidi su, u okviru kampa, gađali KUP invalida RS u Trebinju u nedelju, 06. avgusta  gdje su dodijeljene tri medalje za pojedinačni plasman. Invalidi iz Gacka nisu gađali KUP invalida RS.

U srijedu, 09. avgusta na streljačkom turniru „Nevesinjska olimpijada 2017“ Ivan Slijepčević je sa 167 krugova zauzeo prvo mjesto u kategoriji pionira, a Ivana Lažetić je zauzela drugo mjesto u kategoriji juniorki.  

U petak, 11. avgusta i invalidi su gađali u Nevesinju za ekipne i pojedinačne plasmane na turniru „Nevesinjska olimpijada 2017“ i četvrto kolo lige invalida RS. Na ovom turniru ekipa invalida iz Gacka je zauzela prvo mjesto ekipno sa 845 krugova. Takmičari su osvojili pehar, zlatne medalje i novčanu nagradu, a gađali su Momir Vuković (326 krugova), Momo Pljevaljčić (282 kruga) i Željko Marković (237 krugova).

 U pojedinačnom plasmanu Momir Vuković je zauzeo drugo mjesto.

 

 

Podijelite vijest