SK “Mladost” uspješan na Prvenstvu Republike Srpske

Prvenstvo Republike Srpske po Međunarodnom programu streljaštva održano je u Trebinju u organizaciji Streljačkog saveza RS i domaćina streljačkog kluba „Leotar“ iz Trebinja. Učestvovali su streljački klubovi iz Republike Srpske i to iz Gacka, Teslića, Banja Luke, Bijeljine, Sokoca i Trebinja sa 20 takmičarskih ekipa.

Najbolji plasman je osvojila naša ženska ekipa seniorki SK „Mladost“ iz Gacka u najačoj konkurenciji, koja je stigla do pehara i medalja za drugo mjesto u ekipnom plasmanu.

SENIORKE: 2. mjesto sa 1698.5 krugova

  1. Jelica Miletić        589,5 krugova;
  2. Tijana Crnogorac     567,5 krugova;
  3. Ivana Mirić             541,5 krugova.

JUNIORKE: 2. mjesto  sa 1657,2 kruga

  1. Tijana Crnogorac     567,5 krugova;
  2. Natalija Gojković     548,2 kruga;
  3. Ivana Mirić              541,5 krugova.

U pojedinačnom plasmanu, kod seniorki, Jelica Miletić je osvojila srebrnu medalju. Tijana Crnogorac je bila peta u seniorkama, a u juniorkama je zauzela 4. mjesto, dok je Natalija Gojković bila peta juniorka pojedinačno.

Seniori u disciplini vazdušni pištolj su osvojili treće mjesto ekipno.

SENIORI: 3. mjesto sa 1549 krugova

  1. Ivan Slijepčević  548 krugova;
  2. Stefan Pojužina  509 krugova;
  3. Miloš Šušić  492 kruga.

U pojedinačnom plasmanu, za seniore, Ivan Slijepčević je osvojio srebrnu medalju.

Za juniore u disciplini vazdušni pištolj su gađali u istom sastavu, nije bilo ekipnog proglašenja, a Ivan Slijepčević je zauzeo prvo mjesto pojedinačno.

Za seniore u disciplini vazdušna puška su gađali: Vidoje Vuković sa 562 krugova,  Milovan Vuković i Ivan Slijepčević sa 559 krugova, zauzeli su četvrto mjesto sa pogođenih 1680,40 krugova.

Za juniore u disciplini vazdušna puška su gađali: Vidoje Vuković 562,1 krug, Ivan Slijepčević 559,8 krugova i Stefan Pojužina 502,7 krugova. Nije bilo ekipnog proglašenja, a pogodili su 1624,6 krugova.

Strijelci Mladosti su osvojili tri pehara za ekipne plasmane (dva druga i jedno treće mjesto), te 12 medalja (jedna zlatna, osam srebrnih i tri bronzane).

„U disciplini vazdušni pištolj – juniori, gdje smo trenutno najbolji u BiH i vazdušna puška – juniori, nije bilo dovoljno ekipa za ekipno proglašenje, što je zamjerka domaćinu na organizaciju Prvenstva“, kažu u SK „Mladost“ Gacko.

Podijelite vijest