SK “Mladost” na Prvenstvu BiH u gađanju vazdušnim oružjem

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnim oružjem (puška i pištolj) u kategorijama seniora i seniorki, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji održano je 13. decembra u streljani „Zetra“ u Sarajevu.

Nastupilo je 84 takmičara iz 13 streljačkih klubova Bosne i Hercegovine.

Na Prvenstvu su postignuta dva državna rekorda koje su postavile seniorke kluba domaćina takmičenja SK „Sarajevo“, pojedinačno i ekipno.

SK „Mladost“ je nastupio sa tri ekipe i to seniori i seniorke u disciplini vazdušna puška i seniori u disciplini vazdušni pištolj. Seniorke su postigle najbolji rezultat i stigle do pehara i medalja među prve tri ekipe u BiH.

SENIORKE: ekipno, vazdušna puška 3. mjesto sa pogođenih 1694,1 krug, iza ekipa Sarajeva i Tešnja u sastavu:

   Jelica Miletić – 581 krug;

   Tijana Crnogorac – 567,7 krugova;

   Natalija Gojković – 545,4 kruga.

Bile su bolje od četvrte ekipe SK „Bratstvo“ iz Novog Travnika za 150 krugova.

SENIORI: ekipno, vazdušna puška 4. mjesto sa pogođenih 1658,1 krug u sastavu:

   Ivan Slijepčević – 572,3 kruga;

   Vidoje Vuković – 557,9 krugova;

   Stefan Pojužina – 527,9 krugova.

SENIORI: ekipno, vazdušni pištolj 5. mjesto sa pogođenih 1527 krugova su imali najlošiji plasman od naših ekipa, a gađali su u sastavu:

   Ivan Slijepčević – 549 krugova;

   Stefan Pojužina – 513 krugova;

   Miloš Šušić – 465 krugova.

Najbolji pojedinačni plasman zabilježio je Ivan Slijepčević koji je zauzeo 6. mjesto. Ušao je u grupu finalista od 8 takmičara i to je konačni plasman za sezonu 2020. godine.

Takmičenje je održano na elektronskim metama na 10 metara, na 30 streljačkih mjesta u skladu sa streljačkim pravilima ISSF i uz poštovanje epidemioloških mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo BiH. Zbog epidemioloških mjera nije bilo zvanične dodjele priznanja, već će biti naknadno dostavljena klubovima.

Podijelite vijest