Zapaženi rezultati naših strijelaca u finalu Kupa RS i na Vidovdanskom turniru

U Gacku je u subotu, 27. juna održano finalno takmičenje Kupa RS u streljaštvu za seniorske kategorije, u disciplini serijska vazdušna puška.

Gađalo se u gradskoj streljani u Gacku od 11 streljačkih mjesta, 40 metaka, po jedan metak u jednu numerisanu metu za meč u vremenu od 60 minuta, a proba je trajala 15 minuta. Ekipe su bile mješovite i sastojale su se od 2 muška i 2 ženska člana.

Takmičenje je ekipnog karaktera i ne boduje se pojedinačno.

SK „Mladost“ je nastupio u sastavu: Jelica Vuković, Milijana Bošković, Dušan Krstojević i Milovan Vuković.

Najbolje pojedinačne rezultate finala ostvarili su strijelci SK „Mladosti“ Dušan Krstojević 345 krugova i Jelica Vuković 330 krugova.

Pobjednik Kupa RS je ekipa domaćina:

  1. mjesto: SK „Mladost“ iz Gacka sa pogođenih 1275 krugova;
  2. mjesto: SK „Milan Pilipović“ iz Kozarske Dubice sa 1129 krugova;
  3. mjesto: SK „Sv. Dimitrije“ iz Nevesinja sa 989 krugova.

U nedelju, 28. juna Streljački klub invalida „Gacko“ je učestvovao na trećem kolu lige invalida RS u Bijeljini i na tradicionalnom Vidovdanskom turniru u streljaštvu kome je domaćin i organizator SK „RVI Orao“ iz Bijeljine.

Ekipa SKI „Gacko“ je nastupila u sastavu: Momir Vuković (327 krugova), Momo Pljevaljčić (240 krugova) i Željko Marković (232 kruga).

Pogodili su 799 krugova i stigli do pehara i medalja zauzevši treće mjesto u ekipnom plasmanu.  U pojedinačnom plasmanu do medalje i trećeg mjesta pojedinačno je stigao Momir Vuković.

Prvo mjesto je pripalo ekipi domaćina RVI „Orao“ iz Bijeljine a druga je bila ekipa RVI „Leotar“ iz Trebinja.

Podijelite vijest