SK „Mladost“ Gacko: Održano XX Prvenstvo BiH

XX Prvenstvo BiH, za kategorije seniora i juniora, održano je u nedjelju 16. marta, u Domu strijelaca u Zenici, a učestvovali su svi streljački  klubovi Republike Srpske i Federacije BiH.

SK „Mladost“ je nastupio sa juniorima i seniorima, u disciplini vazdušna puška i vazdušni pištolj za ekipne i pojedinačne plasmane, a juniorke i seniorke su nastupile za pojedinačni plasman, jer je za ekipni plasman izostala jedna takmičarka.

Postignuti su dobri rezultati, i to:

Juniori (vazdušni pištolj), zauzeli su drugo mjesto ekipno, sa pogođenih 1550 krugova, a seniori su bili četvrti sa 1611 krugova. U ovoj disciplini gađali su Dušan Krstojević 504 krugova, Nikola Bajčetić 512 krugova (vlastiti rekord), Uroš Vuković 534 krugova, Nemanja Bjelogrlić 536 krugova i trener Momir Vuković 541 pogođeni krug.

Juniori (vazdušna puška), zauzeli su peto mjesto ekipno, sa pogođenih 1699,5 krugova, a gađali su u istom sastavu i za seniore i to: Branislav Bošković 577,6 krugova, Dušan Krstojević 577,3 krugova i Božidar Tepavčević 544,6 pogođenih krugova.

Za juniorke i seniorke su gađale Milijana Bošković 385 krugova i Jelica Vuković 394,3 kruga. Iako je bila sedma pojedinačno, ovaj rezultat koji je postigla Jelica sa prosjekom po jednom hicu 9,86 kruga je dosadašnji apsolutni klubski rekord.

Iako su imali četvoro takmičara koji su se plasirali u finale, isto nije gađano ni u jednoj disciplini tako da su rezultati iz osnovnog meča i konačan plasman takmičara.

Podijelite vijest