SK „Mladost“ Gacko: Održano finale KUP RS 2016

U organizaciji streljačkog kluba „Mladost“ Gacko, u disciplini serijska vazdušna puška, juče je u Gacku održano finale KUP-a RS.

U finalu su učestvovale ekipe četiri streljačka kluba. Strijelci Mladosti su bili najuspješniji, te osmi put zaredom osvojili KUP RS. Naime, veliki prelazni pehar KUPA prelazi u trajno vlasništvo ekipi koja ga osvoji tri puta uzastopno, tako da je ovo drugi put da SK „Mladost“ osvaja ovaj pehar, dok na svojim policama imaju još tri osvojena.

Pošto je takmičenje KUP-a izrazito ekipno takmičenje gdje nastupaju u jednoj ekipi dva muška i dva ženska člana, te nema proglašenja pojedinačnih rezultata, vrijedi istaći da su tri prva i peto mjesto pojedinačno pripala strijelcima Mladosti. Najbolji rezultat je postigla Jelica Vuković sa 337 pogođenih krugova, Maja Skoko je ostvarila drugi rezultat finala sa 318 pogođenih krugova, a Dušan Krstojević sa 314 pogođenih  krugova.

Rezultati ekipno:

  1. SK „Mladost“ Gacko ………………..      1279 krugova;
  2. SK „Glasinac“ Sokolac …………..       1091 krugova;
  3. SK „Rogatica“ Rogatice …………..      1060 krugova;
  4. SK „Sv. Dimitrije“ Nevesinje ….        1076 krugova.

Takmičenje je i ovoga puta proteklo u lijepom druženju, sportskoj atmosveri, bez ikakvih primjedbi i žalbi na rezultat.

Naredni vikend u Tesliću se održava zvanično Prvenstvo RS u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, u disciplini vazdušna puška i pištolj, po međunarodnom programu streljaštva.

 

 

 

Podijelite vijest