SK “Mladost” Gacko na Prvenstvu RS 2016

Prvenstvo Republike Srpske, za kategorije kadeta i juniora, u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj, održano je proteklog vikenda u Tesliću. Na takmičenju su učestvovali  streljački klubovi RS,  koji rade po Međunarodnom programu streljaštva, i to: SK „Mladost“ iz Gacka, OSK „Leotar“ iz Trebinja, SK „Glasinac“ iz Sokoca, SK „Rudar-S“ iz Ugljevika i domaćin, SK „Geofon“ iz Teslića.

Vazdušna puška, kadetkinje i juniorke:

U disciplini vazdušna puška, kadetkinje Mladosti su gađale u sastavu: Prvo mjesto pripalo je Dajana Krstojević sa 394,0 pogođenih krugova, na šestom mjestu se našla Ivana Lažetić sa 355,5 krugova  dok je deveto mjesto pripalo  Tijani Crnogorac sa 344,4 pogođena kruga. Kadetkinje su zauzele drugo mjesto sa pogođenih 1093,9 kruga.

Za juniorsku kategoriju, SK “Mladost“ nastupio je u istom sastavu i takođe osvojio 2. mjesto ekipno.

Treba istaći da je Dajana Krstojević apsolutni prvak Republike Srpske za sezonu 2016., osvojila dvije zlatne medalje na ovom prvenstvu u pojedinačnom, u kategorijama kadetkinja i juniorki i da je svoju najbližu pratilju iz SK „Geofon“ koja je bila druga, ostavila čitavih 10 krugova iza sebe.

Vazdušna puška, kadeti i juniori:

U konkurenciji kadeta, disciplina vazdušna puška, šesto mjesto zauzeo je Milovan Vuković sa 379,7 pogođenih krugova. Na devetom mjestu se našao takmičar Milan Papović sa 374,3 kruga, dok je 14 mjesto pripalo Luki Skoku sa 339,0 krugova. Kadeti su ekipno zauzeli treće mjesto sa pogođenih 1093,0 kruga.

U juniorskoj konkurenciji, takmičari „Mladsti“ gađali su u istom sastavu, i to: Šesto mjesto Milan Papović sa pogođenih 568,4 kruga, deveto mjesto pripalo je Milovanu Vukoviću sa 561,7 krugova, dok se na 14. mjestu našao Luka Skoko sa 509,1 pogođen krug. Sa pogođenih 1639,2 kruga, kadeti su ekipno zauzeli četvrto mjesto.

Vazdušni pištolj, kadeti i juniori:

U konkurenciji kadeta, disciplina vazdušni pištolj, treće mjesto osvojio je Ivan Slijepčević sa 330 pogođenih krugova. Na četvrtom se našao Stefan Aškrabić sa 324 kruga, dok je sedmo mjesto pripalo Milovanu Vukoviću. U ovoj disciplini, kadeti su ekipno pogodili 915 krugova i zauzeli drugo mjesto.

Takmičari Maldosti i u juniorskoj kategoriji su takođe bili drugi ekipno, sa pogođenih 1369 krugova. Nastupili su u istom sastavu: Drugo mjesto osvojio je Ivan Slijepčević sa 498 pogođenih krugova, na četvrtom mjestu našao se Stefan Aškrabić sa 481 pogođen krug, a na sedmom mjestu našao se Milovan Vuković sa 390 pogođenih krugova.

U pojedinačnom plasmanu, Ivan Slijepčević je zauzeo treće mjesto u kadetskoj kategoriji, dok je u juniorskoj zauzeo drugo mjesto mjesto pojedinačno, za sezonu 2016. Stefanu Aškrabiću su pripala četiri mjesta u obje kategorije, što je odličan plasman pištoljaša Mladosti.

 

Podijelite vijest