SK “Mladost” Gacko: Juniori Mladosti zvanični prvaci Bosne i Hercegovine

Prvenstvo Bosne i Hercegovine, vazdušnim oružjem  – puška i pištolj, po Međunarodnom programu streljaštva u kategorijama juniora i kadeta u obje konkurencije, održano je u Visokom u nedelju, 17. juna, uz učešće streljačkih klubova iz cijele BiH. Juniori Mladosti ponijeli su titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2018. godine, u disciplini vazdušni pištolj po Međunarodnom programu streljaštva.    

U disciplini vazdušna puška, u konkurenciji juniora, gađali su strijelci koji gađaju u disciplini vazdušnog pištolja. Sa manjim izmjenama u ekipi, gađali su i kadeti u disciplini vazdušna puška, i zauzeli, kako kažu, najmanje popularno ali ipak dobro, u ovako jakoj konkurenciji, 4. mjesto ekipno.

Kadeti u disciplini vazdušni pištolj su stigli među tri prve ekipe i osvojili pehar i medalje za treće mjesto. Gađali su u sastavu: Stefan Aškrabić, Ivan Slijepčević i Milan Papović, a dvojica naših takmičara su stigli među trojicu najboljih pojedinačno u BiH.

Rang tri prvoplasirane ekipe izgleda ovako:

  1. mjesto OSK “Leotar” iz Trebinja 1020 kr.
  2. mjesto SK “Sarajevo” iz Sarajeva 1001 kr.
  3. mjesto SK “Mladost” iz Gacka 940 kr.

Pojedinačno vice šampion kadeta BiH je Stefan Aškrabić sa 355 pogođenih krugova, a Ivan Slijepčević sa 349 krugova je osvojio bronzu i treće mjesto, pojedinačno.

Juniori u disciplini vazdušni pištolj su ekipni prvaci BiH, te su osvojili  pehar i zlatne medalje za prvo mjesto. Gađali su u sastavu: Ivan Slijepčević, Stefan Aškrabić i Milovan Vuković, a  dvojica juniora Mladosti su stigla među trojicu najboljih pojedinačno u BiH.

Rang tri prvoplasirane ekipe izgleda ovako:

  1. mjesto SK “Mladost” iz Gacka 1552 kr.
  2. mjesto OSK “Leotar” iz Trebinja 1539 kr.
  3. mjesto “Sarajevo” iz Sarajeva  1510 kr.

Pojedinačno vice šampion BiH u juniorskoj kategoriji je Ivan Slijepčević sa 529 pogođenih krugova, a Stefan Aškrabić sa 527 krugova je osvojio bronzu i treće mjesto pojedinačno.

Na takmičenju pored ekipe iz Gacka, učešće su uzeli i klubovi SK “Sarajevo” iz Sarajeva, SK “Geofon” iz Teslića, SK “Glasinac” iz Sokoca, SK “Zenica” iz Zenice, SK “Tešanj” iz Tešnja, OSK “Leotar” iz Trebinja, SK “Rudar -S” iz Ugljevika i domaćin takmičenja SK “Visoko” iz Visokog.

Naredni vikend po Kalendaru takmičenja SS RS, planirano je Finalno kolo lige pionira RS u Bijeljini.

 

 

 

Podijelite vijest