SK invalida „Gacko“ učesnik Vidovdanskog turnira u Bijeljini

SK invalida „Gacko“ proteklog vikenda bio je učesnik tradicionalnog Vidovdanskog turnira u streljaštvu, koji je održan u Bijeljini. Učestvovali su klubovi RS, a domaćin i organizator takmičenja je bio SKI „ORAO RVI“ Bijeljina.

Takmičenje je održano u gradskoj streljani u Bijeljini na sedam streljačkih mjesta. Uz  riječi dobrodošlice, takmičenje je otvorio predsjednik SO Bijeljina Mićo Mićić sa drugim visokim zvaničnicima grada. Predsjednik je na otvaranju turnira dodijelio najnoviju standardnu pušku „FWB 600“ najpoznatijeg Njemačkog proizvođača streljačkog oružja, strijelcu invalidu Bijeljine Velezaru Šurbatu i klubu.

Mete su ocjenjivane elektronskim aparatom „DISAG“, a delegat SSI RS je bio Neđeljko Mićanović iz Trebinja.

Najuspješniji takmičar i osvajač zlatne medalje u pojedinačnom plasmanu je:

  1. Momir Vuković, SKI „Gacko“ sa pogođenih 338 krugova;
  2. Zdravko Crnogorac SKRVI „Orao“ sa 324 kruga;
  3. Živko Borojević SKI „Banja Luka“ sa 322 kruga.

Najuspješniji klub na Vidovdanskom turniru je klub domaćin takmičenja SKI „Orao RVI“ iz Bijeljine, inače najuspješniji klub RS, koji već duže vremena nastupa na takmičenjima u Ligi Srbije. Za SKI „Gacko“ gađali su za ekipni i pojedinačne plasmane: Momir Vuković 338 kr, Momo Pljevaljčić 277 kr, i Željko Marković 255 pogođenih krugova. Ekipno su osvojili pehar i bronzane medalje za treće mjesto sa pogođenih 870 krugova.

  1. SKRVI „Orao“ iz Bijeljine sa 941 krug
  2. SKI „Banja Luka“ iz Banja Luke sa 882 kr.
  3. SKI „Gacko“ iz Gacka sa 870 kr.

Takmičenje i druženje je proteklo u sportskoj atmosferi.

Podijelite vijest