Sezonsko cvijeće za proljećni izgled grada (foto)

Radnici Javnog preduzeća „Komus“ još u ponedeljak zavrnuli su rukave i sadnjom sezonskog cvijeća ozvaničili početak proljećnog uređenja grada.

U akciji za ljepšu sliku grada uključeni su svi zaposleni ovog preduzeća, a ova aktivnost provodi se u okviru Programa zajedničke komunalne potrošnje.

Nabavljeno je preko 6 hiljada sadnica i ukrasnog grmlja, a uz podršku Opštine, ove godine u novom ruhu biće i one površine koje ranije nisu bile uređivane.

„Ove aktivnosti će trajati i narednih dana. U toku je uređenje zelenih površina u užem centru, a ove godine uključili smo i neke nove površine. To su površine prema Veterinarskoj stanici, prema ulici Stojana Kovačevića, prema Vrtiću (Vidovdanska ulica), jedan dio u „42“, prema naselju „Vrta“ ispod apoteke i kod novog hrama“, rekao je tehnički direktor preduzeća, Mile Vujičić. Kako je rekao, uz njihovu podršku Osnovna škola, Vrtić ali i Dom zdravlja takođe će se uključiti u akciju uređenja kod ovih javnih ustanova.

Budžet za nabavku ovogodišnjih sadnica iznosi preko 10 hiljada maraka, kaže Vujičić. Međutim, sve to zahtijeva i održavanje u narednom periodu.

“Budžet za ove svrhe će nas koštati i više nego što je predviđeno, jer ono što se sada uredi i zasadi treba i da se održava. Velike su površine. Nabavka sadnica do sada nas je koštala preko 10 hiljada, plus održavanje svega. Ono što je bilo planirano Programom to je i utrošeno, a Opština nam je izašla u susret za dodatne radove kako bi ove godine malo više uredili. Nabavka je najmanja stavka, održavanje je nešto što se ne može predvidjeti koliko će iznositi”, istakao je Vujičić.

Sredstva za jesenju sadnju su već obezbijeđena, a u planu je sadnja drvoreda kod novoizgrađenog parkinga ispod Dječijeg vrtića.

Iz ovog preduzeća napominju da svakog mjeseca provode redovne aktivnosti. Redovno se vrši održavanje zelenih površina, pranje ulica i odvoz smeća, a već je počelo i košenje zaraslih površina.

Na građane apeluju da poštuju njihov trud, te da čuvaju cvijeće i uređene površine kako sav rad ne bi bio uzaludan.

Podijelite vijest